Lesgevers

Alberto Paganini

wekelijkse lessen, workshops, hoofdleraar en stichter van  de Yoga Soma leraren opleiding,
auteur en bezieler van Prana Yoga Flow en Hart Yoga

lesgevers Alberto Paganini

Alberto is doctor in de filosofie en een uitstekende yogaleraar en adembegeleider met meer dan 37 jaar ervaring. Hij koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg, bestudeerde o.a.Vinyasa-, Viniyoga, Sivananda-, Iyengar-  Hatha- Ashtanga- en Dru-yoga . Tussen zijn leraars tellen wij o.a. Shiva Rea,  BKS Iyengar, Manju Jois, M. Patel, Desikachar, Gérard Blitz, David Svenson, Robert Boustany, Ammaji, Sastraij en Babaji.

Hij beoefent, bestudeert en onderwijst yoga met hart en ziel. Hij was en is steeds in contact met veel leraars, methodes en  meesters  en ontwikkelt een eigen weg. Sinds ’93 verblijft hij met zijn gezin in België waar Yoga Soma en de Soma Yoga leraren opleiding heeft opgericht.

Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraars. Auteur van het boek ‘Prana Yoga Flow’, Ankh-Hermes 2010 en verschillende  yogaboekjes, platen en CD’s. Hij geeft diverse yogalessen, -workshops, -bijscholingen en –opleidingen in binnen- en buitenland, schrijft artikels in yogatijdschriften en is de bezieler van Prana Yoga Flow, Hart Yoga en de Soma Yoga (leraren) opleiding.

Hij werkt nu o.a. aan  projecten over Hart Yoga en de kracht van het hart.

Stuur Alberto een e-mail – Tel: 050/36 49 36

Bart Denys

Docent anatomie en fysiologie in de Soma Yoga leraren opleiding, docent yoga en anatomie tijdens yogaweken en retraite

is kinesitherapeut en feldenkrais practitioner met een eigen praktijk sinds 1994. Hij volgde zijn yoga opleiding bij Alberto en blijft zich bijscholen in pralaya-yoga en yoga therapie bij Robert Boustany.
Hij maakt verbinding tussen zijn kennis van de westers-wetenschappelijke inzichten uit anatomie, fysiologie en pathologie met de oosterse wijsheid van yoga.
Via het herstellen van evenwicht en alignment in het lichaam is zijn begeleiding erop gericht spanning op te lossen, je hart te openen en je geest tot rust te brengen.
Bart geeft lessen westerse anatomie en alignement in de Soma Yoga (leraren) opleiding en biedt massages aan tijdens de yogaweek in Frandeux.

www.bartdenys.com
+32(0)479 279403

Bea Boomgaert

Docent ayurveda en holistische gezondheid  in de Soma Yoga leraren opleiding, docent yoga ayurveda en holistische gezondheid tijdens yogaweken en retraite. Ze is ook vrijwillige medewerkster bij Soma vzw en regelt de aanmeldingen van de yogaweek in Frandeux

Werkte 25 jaar als psychiatrische verpleegkundige. Ze volgde 14 jaar yogales bij Alberto Paganini Soma vzw, beëindigde de opleiding yoga-academie en de Prana Yoga Flow Teacher Training. Ze leerde uit ervaring hoe asana’s kunnen aangepast worden en toegankelijk gemaakt voor minder mobiele mensen.
Andere opleidingen:

  • Ayurvedisch therapeut bij Lies Ameeuw.(School Ayurveda Gent)
  • Macrobiotiek en veganistisch koken bij Mieke Vervecke. ( Natuurlijke kookschool Westmalle)
  • Rebirthing bij Heike Strombach (Rebirth International Duitsland)
  • Massage van de stromingen volgens Simeon Pressel met Roberto Pircali (Brugge-Italië)
  • Reading-healing, merkabah, natuurlijke voeding bij Veroniek Van Moortel. (Brugge)
  • Bijkomende interesses: poëzie, mantra zingen en verhalen vertellen (sprookjes, mythologie)
  • Bea geeft lessen Karuna yoga = laagdrempelige yoga voor elke leeftijd.

Stuur Bea een e-mail

Manu Fernandez

docent yoga en meditatie tijdens yogaweken en retraite

Manu staat al 20 jaar elke dag op zijn mat. Hij beoefent Yoga in alles wat hij doet, het is een levenswijze voor hem. Zijn intentie is te leven naar het achtvoudige pad dat hem naar het doel van Yoga brengt: dieper thuiskomen bij zijn hogere Zelf.

Hij volgde zijn yoga opleiding bij Alberto en meerjarige opleidingen & workshops in de traditie van Sivananda (opleiding Vedanta) en Satyananda. Hij kreeg rechtstreeks onderricht volgens
de Indische traditie van Swami Mukti Dharma die 16 jaar bij zijn Guru Swami Satyananda leefde. Daardoor heeft hij een zeer uitgebreide kennis en ervaring van verschillende yogastijlen. (Yin, Hatha, Vinyasa, PranaYama, Yoga Nidra).

Daarnaast heeft hij 22 jaar ervaring in meditatie. Hij deed Vipassana retraites en solo retraites. Hij is trouw aan de Dharma, de leer van Boeddha. Ook is hij Mindfulness trainer en Reiki Master.

Op dit moment verdiept en specialiseert hij zich in Yin Yoga volgens Paul Grilley, waarbij yoga aangepast wordt aan de mogelijkheden van het lichaam. Hij is leraar en blijft tegelijkertijd ook leerling.

Stuur Manu een e-mail

Marijke Van Holm

docent yoga en massage tijdens yogaweken en retraite 

Ze is gefascineerd om via kinesitherapie – yoga – en shiatsu weer harmonie te scheppen in een ‘ gezonde geest in een gezond lichaam’. Als kinesiste coacht ze haar mensen naar meer vitaliteit, bewustzijn en inzicht in  ziek-zijn.

www.marijkevanholm.be   –  Tel. 050/ 27 04 50